Quito: de oude stad en La Plaza Grande
Buenos dias amorcitos,
Vermaken jullie je nog een beetje in de lage landen? Dat Quito een stuk minder laag ligt heb ik aan den lijve ondervonden. Quito ligt op 2850 meter boven zeeniveau en is prachtig gelegen in een vallei, omringd door bergen en vulkanen. Maar... je moet écht wennen aan het verschil in hoogte, ik heb de eerste dag behoorlijke koppijn gehad. Dit weerhield mij er echter niet van het voorgenomen bezoekje aan de oude stad te volbrengen, maar dan heerlijk in de relax-modus.
Daarvoor heb ik eerst op z'n Eef's een half uur lopen zoeken naar de school die mij Spaanse les aan de kust zou gaan geven, om er vervolgens enigszins beduusd achter te komen dat de school op twee minuten loopafstand van mijn hostel lag. Tja, ik heb nu eenmaal niet zo'n fantastisch gevoel voor richting. Maar ach, zo kom je nog eens ergens!
Nadat alles betaald en geregeld was heb ik de Trole (soort tram in busvorm, voor 0,25 dollarcent per rit) gepakt richting the Old Town. Ik was de enige 'gringa' (buitenlander) in de bus en heb zó beleefd staan luisteren naar een man die naast mij stond en mij in sneltreinvaart een heel verhaal in het Spaans vertelde, dat ik spontaan mijn stop mistte. En dat terwijl ik er toch echt geen touw aan vast kon knopen...
Ik ontdekte al gauw dat de oude stad erg mooi is: het voelde sfeervol en bovendien veilig aan en het barstte er van de koloniale gebouwen, waarvan er opvallend veel recent waren gerestaureerd en voorzien van een nieuwe laag verf, waardoor het geheel een frisse en schone indruk op me maakte. Echt een fijne plek om lekker te dwalen door de authentieke straatjes vol met pastelkleurige huisjes. Helemaal mijn ding!
Na wat rondgedoold te hebben kwam ik uit bij La Plaza Grande en ik wist onmiddellijk dat ik mijn favoriete plekje in Quito gevonden had. Een prachtig plein met mooie bouwwerken, palmen, fonteintjes en vele bankjes, waar het in de middagzon heerlijk toeven was. Beetje chillen en indrukken opdoen, verder helemaal niets. Daar wordt een mens soms best gelukkig van.
Eigenlijk wilde ik daarna nog naar een hoger gelegen kathedraal, van waar je schijnbaar een subliem uitzicht hebt over de stad en de vulkanen, maar daar had ik helaas geen tijd meer voor. Ik wilde graag voor het donker terug zijn in La Mariscal, oftewel 'Gringolandia', de toeristenbuurt waar behalve mijn hostel ook de meeste bars en restaurants te vinden zijn. Dus weer met de Trole, waar ik wederom als enige blanke tussen een deur en tientalle Ecuadoriaantjes aangeplakt stond. Hè, gezellig.
Mijn hoofdpijn begon tegen die tijd steeds heftiger vormen aan te nemen, dus een vroege maaltijd en op tijd naar bed leek me geen onverstandig plan. En zo kwam het dat jullie nachtvlinder pur sang om kwart voor negen 's avonds uitgeteld haar ogen sloot, om ze pas tien uur later weer te openen...
Een frisse en fruitige kus,
Eefje
P.s. Ik wil verhalen over wat ik daar allemaal mis en over hoe het jullie vergaat!!!
Klinkt TOP!
Hier is het gewoon kutweer, saai, parkeren kost zo'n 4 euro per uur, werken ons de tyfus, en proberen permanent van een kater te herstelllen. (op de een of andere manier lukt dat maar niet...) Kortom, business as usual.. Keep it up! Ciao A
Hahahahaha! Eén troost Aldolala, hier is het meestal ook kutweer. Nog eentje dan: ze hebben hier geen blauwtjes....
Maar dat fenomeen introduceer jij dan toch?
Ps, al leuke Chico's tegengekomen?
X A
He moppie,
Het klinkt prachtig en fijn dat je er zo van kan genieten. Je beschrijft het allemaal mooi dat we het bijna kunnen zien, maar ga je ook wat fotootjes laten zien? Heb je al wat mensen ontmoet of is dat niet zo makkelijk? Ik leeft met je mee en vind de reisblog en updates helemaal geweldig. Heel veel liefs van je zusje. Ik denk aan je. Blijf genieten!
Ik zie het allemaal helemaal voor me....... Zijn er in je hostal meer gringo's, of ben je daar ook de enige? En wat eet je? Wat zijn blauwtjes, trouwens? Heeft dat te maken met een blauwtje lopen of is dat een stomme vraag? Het is zó leuk om te lezen allemaal! Iedere morgen vol verwachting de pc aan..... hele dikke kus, mama xxxxxxxx
Hmm, jammer dat je een mooie gelegenheid tot dronkenschap op hoogte hebt laten lopen. Hoe hoger de kater, hoe groter de flater. Ja als er geen officiële voorhanden is, dan verzinnen we toch gewoon een spreekwoordje... Deze is overigens ook wel op jou van toepassing, aangezien jij geen feestje over wil slaan: Zij moet er bij wezen als er een kater gelubd wordt.
Maar maak je geen zorgen, die drankjes drinken wij hier wel voor je. Dat gaat helemaal prima. 10 uur slaap is iets dat ik me niet meer kan herinneren sinds ik ooit Pffeifer had en ook dit weekend heb ik wat later sterren gespot dan me lief was, maar alles voor het goede doel. De economie dreigt in het slop te geraken en iedere fatsoenlijke burger moet doen wat hij kan om een recessie te voorkomen, dus kopen die birella's!
hasta!
x
work, work, work en daarbij: rain, rain, rain ;-) kortom, je mist helemaal niets!!!
liefs
Ben benieuwd wat je dronk toen je op La Plaz Grande zat. Smaken de alkoholisched drankjes daar anders? Geniet ze , je vader
Lieve schatten, bedankt voor de heerlijke reacties!!! En pap, het zal je verbazen, maar ik dronk agua sin gaz! Kuskuskus